Дилма Русеф благодари на Русия за БРИКС

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Дилма Русеф благодари на Русия за БРИКС

Новое сообщение translate » 08 июл 2015, 12:59

Изображение

"Благодарение на усилията, положени по време на председателството на Русия в БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) междуправителственото сътрудничество в съответните секторни министерства сред петте страни в групата ще бъдат разширени". Това заяви президентът на Бразилия Дилма Русеф в интервю за "ТАСС".

Днес това сътрудничество "покрива 30 области, като например селското стопанство, здравеопазването, науката, технологиите и иновациите, заетостта", обясни тя.

"Благодарение на усилията, положени по време на председателството на Русия в страните от БРИКС, този списък ще бъде разширен", каза още Русеф.

Президентът на Бразилия изтъкна, че дейностите на страните от БРИКС "не се ограничават само до инициативата на междуправителствено равнище". "Ние също така подкрепяме участието на гражданското общество чрез академични и бизнес форуми, благодарение на новите инициативи като Европейския младежки форум и Форума на гражданското общество на страните от БРИКС. Ние ще укрепим връзките, които излизат извън правителствените инициативи", отбеляза Русеф.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2