Първите инфраструктурни проекти на банката за развитие на БРИКС ще бъдат одобрени през април

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Първите инфраструктурни проекти на банката за развитие на БРИКС ще бъдат одобрени през април

Новое сообщение translate » 09 июл 2015, 15:15

ИзображениеПървите инфраструктурни проекти на Нова банка за развитие на БРИКС ще бъдат одобрени през април 2016 година, обяви ръководителят на банката, цитиран от руски медии.

През юли 2014 година държавите от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) подписаха споразумение за създаване на Нова банка за развитие, която ще финансира инфраструктурни проекти и проекти за развитие в рамките на тези държави и други развиващи се страни.

Очакваме да одобрим първите проекти през април, каза президентът на банката Кундапур Ваман Камат.

Разговаряхме с правителствата на държавите от БРИКС да изготвят проекти, които да можем да разгледаме през следващите 6 месеца, така че да сме готови да ги одобрим през април 2016 година, поясни той и добави, че всички проекти ще бъдат в областта на инфраструктурата.

Банката е алтернатива на Международния валутен фонд и Световната банка, въпреки че от БРИКС многократно заявяваха, че ще си сътрудничат с други международни институции.

В момента се провежда седмата среща на върха на БРИКС в руския град Уфа, която започна вчера и ще продължи до 10 юли. В същото време в Уфа се провежда и среща на върха на държавите от Шанхайската организация за сътрудничество.

Междувременно руският заместник-министър на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че БРИКС не планира разширяване към момента, но потенциални кандидати ще бъдат приветствани.translate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2