ЕС и Русия ще махнат визите помежду си

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

ЕС и Русия ще махнат визите помежду си

Новое сообщение translate » 28 июл 2009, 11:38

Европейският съюз обмисля въвеждането на безвизов режим на пътуване с Русия и въпросът ще бъде решен „в обозримо бъдеще", е казал ръководителят на мисията на Европейската комисия в Русия Марк Франко, цитиран от Интерфакс.

Той обаче е отказал да назове срокове, пояснявайки, че тъй като досега никой не е поставил конкретна дата за въвеждане на безвизов режим, той също няма да го направи.

По думите на представителя на ЕК между ЕС и Русия се води много активен диалог, за да може в обозримо бъдеще да се премине към безвизов режим. Сред основните условия за въвеждането на тази мярка е използването на надеждни документи за самоличност като паспорти с биометрични данни.

Марк Франко е отбелязал още, че това ще изисква сътрудничество между полицейските служби на двете страни, за да не може престъпници или терористи да се възползват от безвизовия режим.

Друг важен въпрос, който предстои да се обсъжда по пътя към въвеждането на безвизов режим между ЕС и Русия, е съпоставимостта на миграционната политика на двете страни, е посочил още Франко, изразявайки убеденост, че „както Русия, така и ЕС са заинтересовани от въвеждането на безвизов режим, след като се решат определи въпроси". /investor.bgtranslate
модератор
 
Сообщения: 1335
Зарегистрирован: 08 июл 2009, 07:04

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 35