Русия и НАТО имат изчерпателна информация за Arctic Sea

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия и НАТО имат изчерпателна информация за Arctic Sea

Новое сообщение RIAN » 16 авг 2009, 02:02

Русия и НАТО разполагат с изчерпателна информация за изчезналия в Атлантическия океан товарен кораб „Арктик Сий” с руски екипаж на борда, съобщи руският посланик в Алианса Дмитрий Рогозин, предаде РИА Новости.

По неговите думи, между щаба на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и представителството на Русия в Алианса ежедневно се извършва обмен на информация относно „Арктик Сий”: „Последната размяна на информация бе днес, обменът ще продължи утре сутринта”.

„Цялата изчерпателна информация, а нея я има, и, вероятно, тя има обективен характер, се предава незабавно на главния щаб на Военноморския флот на Русия”, каза Рогозин.

Той изрази увереност в успеха на операцията по откриването на „Арктик Сий”, но не съобщи местонахождението на съда.

„Пред нас като партньори (Русия и НАТО) в момента стои една задача – да изведем в правилното време, в правилната точка онези сили, които бяха изпратени от президента на Русия”, посочи Рогозин.

„Нашите контакти с НАТО, в частност, имат именно за цел да препроверяват информацията, с която, безусловно, разполага руската страна, ползваща свои източници на информация. Но информацията, която ние получаваме от партньорите също е важна и по принцип, или потвърждава нашата информация”, добави той.

По-рано, в ефира на руския телевизионен канал „Вести” Рогозин съобщи, че операцията по издирването на товарния кораб „Арктик Сий” „се намира в пълен разгар и се развива успешно”.

По неговите думи, темповете на операцията „ни дават основание да се надяваме на успех”. При това Рогозин не съобщи подробности около издирването на морския съд.

Руският дипломат добави, че всичките версии за изчезването на кораба, циркулиращи в медиите и интернет, „имат отношение към информационни спекулации”. /ФокусRIAN
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1