Богатите руснаци са слепи за красивите жени

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Богатите руснаци са слепи за красивите жени

Новое сообщение Дневник » 20 авг 2009, 04:13

Повечето руснаци смятат, че през последните 15 години около тях са се появили повече красиви жени, но се оказва, че това са забелязали едва 1% от богатите.

В допитване на социолозите от холдинга Romir от това лято 60% от отговорилите са на мнение, че красавиците са станали повече, като мнението се споделя еднакво и от мъже (45% от групата), и от жени (55% от групата), от семейни и самотни, както и от всички възрастови групи без най-старите.

Над една трета (37%) смятат, че в техния град/село днес има "много повече" красиви жени, а нищожните 1.5% са отговорили с "много по-малко".

Едва 4% смятат, че естетическите качества на нежния пол са намалели, всеки пети (21.5%) не вижда промяна, а всеки шести (17.3%) се е затруднил да даде оценка. На село "нашествието на красавиците" са забелязали 41%, а в големите градове - 66%.

Данните изненадали социолозите, но според тях най-любопитното им откритие е, че колкото по-богат е един руснак, толкова по-малко забелязва заобикалящата го женска красота.

Около половината (45%) от хората с ниски доходи твърдят, че красавиците са се увеличили, над 70% от т.нар. средна класа се придържат към това мнение, но то рязко тръгва към нулата при групата с високи доходи.

Друг интересен факт се оказват разликите по географски признак - колкото по на юг се отива, толкова повече положителни отговори се регистрират в полза на красотата. Психолозите смятат, че това се обяснява и с климата и броя слънчеви дни, които оказват влияние на преценката, настроението и психиката. Като пример те посочват, че по самоубийства студените и мрачни Санкт Петербург и Екатеринбург превъзхождат в пъти топлите и слънчеви Краснорад и Ставропол.Дневник
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 10