Ще смени ли Руски съюз СССР?

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Ще смени ли Руски съюз СССР?

Новое сообщение Limes » 28 авг 2009, 14:43

Латвийският вестник „Телеграф” публикува прогнозите на италиански експерти за бъдещето на Украйна, развити в материал в списанието за геополитика „Limes”. Според експертите Украйна ще се разпадне на три части. Русия ще се заеме с нови райони на света, а балтийските страни ще помогнат на САЩ.

Според изводите в материала разпадането на Украйна може да стане заради световната икономическа криза. На мястото на сегашна Украйна ще се появят – Източна Украйна и Крим, които ще влязат в състава на Руската Федерация, Централна Украйна, която ще влезе в новия Русия съюз и Западна Украйна, която ще има неутрален статут. В същото време, според италианските експерти, Волинска област ще стане част от Беларус.

Отбелязва се, че възобновяването на геополитическите амбиции на Русия трябва да тревожи САЩ, тъй като Москва разпространява своето влияние на Балканите, в Средиземноморието, в Близкия изток, в Латинска Америка и в Африка.

При това експертите подчертават възраждането на оста Берлин-Москва.

В Европа Русия може да разчита на формирането на „приятелски кръг”, начело с Германия. В него влизат още Франция, Италия, Испания, Унгария, Сърбия, България, Гърция и Кипър, пише в материала на италианското списание “Limes”. /ФокусLimes
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2