Русия-България: Информационно сътрудничество и сигурност

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия-България: Информационно сътрудничество и сигурност

Новое сообщение Ardency Consulting » 14 сен 2009, 15:42

Актуалните проблеми на европейската конкурентоспособност и информационна сигурност, както и ролята на международните компании в обезпечаването й - е сред водещите теми които ще обсъждат представители на държавни институции, неправителствени организации и компании от сектора на информационни технологии на започващия утре в к.к. Слънчев бряг тридневен българо-руски форум. Изказване за новите предизвикателства пред информационното сътрудничество ще направи в рамките на Форума г-жа Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Централна и Източна Европа.

Сред участниците в събитието се очаква да бъдат г-н Първан Русинов- заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, г-н Павлин Димитров - заместник-министър на вътрешните работи,г-н Михаил Гришанков - първи заместник-председател на Комитета за безопасност към Руската Дума, г-н Атанас Атанасов, председател на постоянната Комисия по безопасност и вътрешен ред към Народното събрание, г-жа Маряна Секуловска, заместник-министър по информационно общество на Македония и др.

„Живеем в глобализиращ се свят и развитието на технологиите поставя задачи за налагането на нови стандарти за обмен на информация между правителствата.”, каза г-жа Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Централна и Източна Европа. ”Цифровата икономика е предпоставка за създаването на общодостъпни електронни услуги за гражданите и бизнеса от Стария континет, което ще доведе до повишаване конкурентоспособността на европейските държави. Информационните технологии в публичния сектор ще допринесат за подобряване на качеството на предлаганите услуги за гражданите, а във времената на криза ще позволят ефикасно управление на ограничените финансови ресурси на администрацията.”, добави тя.

В съвременния информационен свят с все по-голяма сила се налага осигуряването на взаимосвързаност между информационните инфраструктури на важни институции. Това води и до нарастването на степента на уязвимост на тези инфраструктури. Юридическите, техническите и институционалните проблеми възникващи от развиващата се международна киберпрестъпност изискват съгласувани междудържавни стратегии. Стъпка в тази посока ще бъде изготвянето на меморандум за партньорство, който г-жа Безуханова, като представител на българския ИТ бизнес ще подпише със своите руски колеги през втория ден от Форума.

За HP накратко

Хюлет-Пакард, най-голямата технологична компания в света, предоставя на индивидуалните потребители и на бизнеса продуктово портфолио, което обхваща техника за обработка на изображения и печат, персонални компютри, софтуер, услуги и ИТ инфраструктура. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на http://www.hp.com/bgArdency Consulting
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 9