Русия победи кризата

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия победи кризата

Новое сообщение Независимая газета » 16 сен 2009, 03:49

Годишнината от началото на световната криза бе отбелязана от руските власти с редица изявления, съдейки по които руската икономика, въпреки очевидните загуби, очаква в скоро време да се възстанови, пише руският вестник „Независимая газета”.

Вчера руският министър на финансите Алексей Кудрин заяви, че през третото тримесечие на текущата година страната ще напусне рецесията. Руският президент Дмитрий Медведев отбеляза очевидните грешки на правителството при оценката на мащабите на кризата, но също изрази надежда за скорошно възстановяване на икономиката. Въпреки това повечето експерти смятат, че е рано да се говори за преодоляване на рецесията, като не изключат и втора вълна на кризисните явления.

Според Кудрин, рискове от „втора вълна” са свързани с лошото състояние на финансовите системи на САЩ и Европа, „където все още не е приключил процесът на разкриване на лошите дългове”. Затова правителството на Русия отделя средства за капитализация на банковата система през 2009 и 2010 г., които ще бъдат използвани, „ако тези рискове започнат да се проявяват явно”.Независимая газета
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 20