Кандидатурата за ръководител на ЮНЕСКО на руския заместник-външен министър е снета

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Кандидатурата за ръководител на ЮНЕСКО на руския заместник-външен министър е снета

Новое сообщение Коммерсантъ » 21 сен 2009, 22:45

Днес в Париж ще се проведе четвъртият кръг от изборите за генерален директор на ЮНЕСКО. След първите три кръга, които се проведоха в края на миналата седмица, нито един от кандидатите не успя да набере необходимото мнозинство. В резултат на това четирима от общо деветте претенденти, включително и руският заместник-министър на външните работи Александър Яковенко, оттеглиха кандидатурите си, пише „Коммерсант”.

За фаворит се смята министърът на културата на Египет Фарук Хосни, чиято кандидатура е издигната от Лигата на арабските държави, Африканския съюз и Организацията Ислямска конференция. На третия кръг той получи най-много гласове като второто място зае посланикът на България във Франция Ирина Бокова.

Наблюдателите са на мнение, че победителят най-вероятно е да се определи на петия кръг. При което шансовете на България се оценяват от специалистите като по-високи. „Повечето биха искали да видят на този пост представител на неголяма държава и по възможност да е жена”, посочи източник в Секретариата на организацията.Коммерсантъ
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 29