Русия няма да даде кредити на Беларус и Украйна

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия няма да даде кредити на Беларус и Украйна

Новое сообщение Коммерсантъ » 05 окт 2009, 15:07

Руският министър на финансите заяви, че Русия няма отпусне на Беларус последния транш в размер на 500 млн. долара от стабилизационния кредит за 2 млрд. долара и няма да предостави на Украйна поискания от нея заем за 5 млрд. долара, отбелязва на страниците си „Коммерсант”. По думите на Алексей Кудрин, обаче, Русия ще помогне на страните да получат заеми от МВФ и антикризисния фонд на Евроазиатската икономическа общност.

„За момента не разглеждаме продължението на кредита за Беларус. Няма да го предоставим на двустранна основа,” съобщи Кудрин.

Изданието припомня, че в края на 2008 г. Русия взе решение да задели за Беларус кредит в размер на 2 млрд. долара, от който вече бяха отпуснати 1,5 млрд. долара. Последният транш в размер на 500 млн. долара не бе преведен от Москва с аргумента, че е необходима щателна оценка на перспективите за неговото изплащане.

Руският финансов министър заяви още: „Като членове на МВФ поддържаме отпускането на кредит на Украйна, но на двустранна основа не планираме такъв.”

В началото на годината Украйна поиска заем от Русия за закупуване на руски природен газ за зареждане на газохранилищата на територията на страната.Коммерсантъ
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 8