Славянски кредитор

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Славянски кредитор

Новое сообщение RBC » 06 окт 2009, 11:46

Русия няма да отдели 500 млн. долара за Беларус от обещания по-рано кредит, въпросът за кредитирането на Украйна също не се разглежда, заяви вчера руският министър на финансите Алексей Кудрин, пише в. „РБК Дейли”. При това Москва е готова да предостави 1 млрд. долара на Сърбия и да кредитира България. С тях Русия е свързана посредством проекта „Южен поток”.

Вчера на сесията на Международния валутен фонд в Истанбул Кудрин заяви, че Москва не разглежда възможността за предоставяне на кредити на двустранна основа нито на Минск, нито на Киев.

На България са й нужни 3,8 млрд. долара за съвместно строителство с Русия на АЕЦ „Белене”. По думите на Кудрин, положително решение може да бъде прието след постъпване на информация за проекта. В същото време Москва не планира да отделя кредит за Минск за строителство на АЕЦ в Беларус.

„Русия ще кредитира страни от алтернативния енергиен транзит”, отбелязва руският експерт Андрей Суздалцев. „Перспективи в енергийния диалог с Беларус и Украйна Москва първо, не вижда, второ, разбира, че кредитите никой няма върне”, отбеляза той.RBC
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 11