Русия и Италия ще обсъдят създаването на нова архитектура на европейската сигурност

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия и Италия ще обсъдят създаването на нова архитектура на европейската сигурност

Новое сообщение RBC » 08 окт 2009, 20:09

Русия и Италия възнамеряват да обсъдят на междупарламентарно равнище изграждането на нова архитектура на европейската сигурност, предаде РБК.

Въпросът ще бъде засегнат на предстоящото на 18 октомври 2009 г. в Женева заседание на Асамблеята на Междупарламентарния съюз. При което, въпросът ще бъде обсъден от Русия и Италия също и на двустранно равнище.

Това съобщи днес в Москва председателят на комисията на Съвета на Федерацията (горната камара на руския парламент) по международните въпроси Михаил Маргелов в хода на среща с председателя на комисията по международните въпроси на Сената на Италианския парламент Ламберто Дини. „Русия и Италия могат да придадат импулс за ефективното обсъждане на съвременната сигурност на Европа”, отбеляза Маргелов. На свой ред Дини каза: „Италия винаги е придавала голямо значение на междупарламентарните отношения и е готова да обсъжда всичките въпроси, влизащи в международния дневен ред”.

Участниците в срещата също отбелязаха, че в отношенията между Москва и Рим е необходимо да бъде създадена система за взаимодействие.RBC
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 30