Интервю на Ирина Бокова

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Интервю на Ирина Бокова

Новое сообщение Российская газета » 14 окт 2009, 01:54

Тази седмица в живота на българския посланик в Париж Ирина Бокова ще се случат две знаменателни събития, пише в днешния си брой „Российская газета”.

Утре ЮНЕСКО ще разгледа кандидатурата й на поста генерален директор на най-голямата организация в света, а днес тя мислено ще се върне към студентските години – университетът, който е завършила – Московският държавен университет „Ломоносов”, празнува поредната си годишнина. За плановете и за очакванията си Бокова даде специално интервю за изданието.

„Най-важната ми задача е послание за толерантност и диалог към всички краища на света. Сега е важно към ЮНЕСКО, към нейните възможности да обедини различните континенти да се погледне по нов начин. Ние виждаме, че глобализацията, световната финансова криза също имат морално-етични страни. Увеличава се пропастта между бедните и богатите в страните, регионите, вътре в обществото. Задълбочат се конфликтите, съществува нетърпимост, екстремизъм. Струва ми се, че ролята на ЮНЕСКО е именно в това в света да има повече толерантност. Това трябва да стане много силно послание”, каза Бокова.Российская газета
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5