Президентът на Русия и султанът на Бруней ще обсъдят сътрудничеството

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Президентът на Русия и султанът на Бруней ще обсъдят сътрудничеството

Новое сообщение RBC » 15 окт 2009, 17:04

Султанът на Бруней Хасанал Болкиах е на посещение в Москва по покана на руския президент Дмитрий Медведев, предаде РБК.

В рамките на визитата двете страни ще обсъдят въпросите на бъдещото развиване на двустранните отношения в различни сфери. На 15 октомври президентът на Русия ще обсъди със султана на Бруней въпросите на двустранното сътрудничество, включително и във военнотехническата област. Ще бъде обсъдено и активизирането и междудържавното сътрудничество в сферата на търговията и икономиката, инвестициите и в хуманитарната сфера.

Ще бъдат засегнати въпроси на енергетиката и петролногазовия отрасъл, цветната металургия, транспорта, комуникациите, образованието и туризма. До края на текущата година се планира да бъде открито посолство на Русия в столицата на Бруней.

В рамките на визитата си в Русия султанът на Брюней вече посети „Рособоронекспорт”, където му бе направена презентация на руски средства за ПВО. След това султанът на Бруней се запозна с руския хеликоптер „Ка-52”. Също по молба на брунейската страна е било организирано посещение на Центъра за подготовка на специалните части, където гостите се запознаха със специалните видове стрелково оръжие и методите на подразделенията при изпълняването на специални операции.RBC
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 29