Дмитрий Медведев пристига на посещение в Сърбия

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Дмитрий Медведев пристига на посещение в Сърбия

Новое сообщение Фокус » 20 окт 2009, 02:18

Президентът на Русия Дмитрий Медведев пристига днес на еднодневно официално посещение в Сърбия, съобщават медиите. Визитата е по покана на президента на Сърбия Борис Тадич.

Руският държавен глава се съпровожда от около 100-членна делегация, която включва външния министър Сергей Лавров, министъра на извънредните ситуации Сергей Шойгу, президента на „Газпром” Алексей Милер, директорът на руските железници Владимир Якунин и шефовете на Московската банка и на „Лукойл”.

Според предварително известната програма двамата президенти ще разговарят най-напред насаме, след което към тях ще се присъединят делегациите на двете страни. Двете делегации по-късно ще присъстват на церемония за подписване на двустранни споразумения.

След това Медведев и Тадич, заедно с кмета на Белград Драган Джилас и представители на ветераните от Втората световна война ще положат венец на Гробището на освободителите на Белград.

Следобед руският президент Дмитрий Медведев ще говори пред депутатите в сръбския парламент.

По думите на говорителя на руския държавен глава Наталия Тимакова, това ще бъде първото слово на руски държавен глава в парламента на Сърбия, което свидетелства за това, че Сърбия и Русия имат специални отношения. След това Медведев ще присъства на коктейл, организиран в парламента за гостите от Русия и сръбските депутати.

Вечерта Медведев ще присъства на тържествена церемония в Сава Център по повод 65-та годишнина от освобождаването на Белград, на която са поканени и най-високопоставените сръбски държавници и представители на дипломатическия корпус.

Според неофициална информация програмата включва и среща на Дмитрий Медведев с представители на Сръбската православна църква. /Агенция "Фокус"Фокус
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 17