Дружба на бреговете на Южен поток

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Дружба на бреговете на Южен поток

Новое сообщение РИА Новости » 20 окт 2009, 17:41

Газът и петролът изглежда добре са се вплели в славянските хромозоми, че с техните богати аромати вече са пропити всички наши отношения, отбелязва в коментар РИА Новости.

Странна генетика се получава, но какво да се прави в тези кризисни времена. А и с оглед на това, че мнозинството от генетичните родствениците вече са в НАТО или се стремят към членство в Алианса. А ако не към НАТО, то към Европейския съюз. Трябва да има съответствие с времето и с неговите съвременни течения. А от тези течения в момента най-много се отделят потоците „южен” и „северен” с всичките им производни. Едните славянски отношения може да им навредят (руско-украинските), а други да ги укрепят. Сърбия е от вторите.

Президентът на Русия Дмитрий Медведев пристигна на официално посещение в Белград по покана на сръбския си колега Борис Тадич (който е смятан за по-прозападен, отколкото за прославянски). Визитата е замислена и като голяма делова среща по въпросите на конкретно развитие на проекта „Южен поток” и други енергийни проекти. На дневен ред е и въпросът за предоставяне на заем на Сърбия. Обичайно с подобни дела в Русия се занимава премиерът. Но Медведев, в този конкретен сръбски случай е съвършено „специален президент”.

Именно Дмитрий Медведев, още като вицепремиер и председател на борда на директорите на „Газпром”, посети февруари 2008 г. в Белград за подписването на договора за присъединяване на Сърбия към „Южен поток”. И оттогава той „води” руско-сръбското енергийно „творчество”.РИА Новости
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Tbot и гости: 13