Газов успех на Изток и на Запад

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Газов успех на Изток и на Запад

Новое сообщение РИА Новости » 21 окт 2009, 23:03

Дейността на Русия за диверсификация на доставките на газ, подкрепена от скорошните договорености с Китай, в началото на тази седмица бе развита с успехи в традиционно западното направление на експорта. Руската страна успя след преговори със Сърбия и Турция да постигне напредък по „Южен поток”, а Дания първа даде разрешение за строителството на газопровода „Северен поток”, отбелязва РИА Новости.

По време на визитата си в Сърбия президентът на Русия Дмитрий Медведев сключи споразумение за създаването на смесено предприятие за сръбския участък на „Южен поток” – „Газпром” ще получи 51%. С Турция бяха скрепени постигнатите по-рано договорености – Анкара се съгласи за строителството на газопровода в свои води в замяна на подкрепата на Русия за петролопровода „Самсун-Джейхан”.

Във вторник в рамките на визитата в Сърбия на Дмитрий Медведев беше подписано споразумение за сръбския участък на газопровода „Южен поток”. Русия възлага особено надежди на проекта от гледна точка на диверсификацията на доставките на газ в Европа.РИА Новости
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 6