Москва ще раздели газовите потоци

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Москва ще раздели газовите потоци

Новое сообщение Независимая газета » 23 окт 2009, 02:54

Русия се опитва да ускори строителството на новите газопроводи, заобикалящи Украйна и Беларус, без да взима под внимание възможните загуби, коментира „Независимая газета”. Както вчера заяви руският премиер Владимир Путин при преговорите с италианския си колега Силвио Берлускони и турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, газопроводът „Южен поток” може да бъде реализиран дори по-рано от аналогичния „Северен”.

Вярно е, че това ще се случи в замяна на отстъпки, една от които е руското участие в петролопровода „Самсун-Джейхан”, което поставя под съмнение реализирането на руско-българския проект за петролопровода „Бургас-Александруполис”.

Путин призова българския премиер Бойко Борисов да вземе решение за реализирането на общия проект през март. Тишината в отговор на този призив принуди Русия да действа решително, което доведе и до принудителната извънредна визита на българския министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков в Москва. Засега ситуацията остава неясна, смятат експерти.Независимая газета
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 12