Газпром може да спечели от продажби над 40 милиарда долара през тази година

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Газпром може да спечели от продажби над 40 милиарда долара през тази година

Новое сообщение Фокус » 26 окт 2009, 22:32

Заместник-ръководителят на руския газов гигант „Газпром” Александър Медведев заяви, че компанията се надява да получи повече от 40 милиарда долара приходи от износ на газ през тази година.

„Печалбата ще бъде повече от 40 милиарда долара”, заяви той. През 2008 година печалбата от износ на газ на „Газпром” е била 65 милиарда долара.

Медведев отбеляза, че в сряда „Газпром” може да се договори с Полша за увеличаване на доставките на руски природен газ до 11 милиарда куб. метра през 2010 година. На 28 октомври ще се състои среща между представители на „Газпром” и на полската енергийна компания. Освен увеличаването на доставките ще бъде обсъдена и възможността за продължаване на договора за транзит.

Медведев каза също, че „Газпром” прогнозира повишаване на износните цени на газа за европейските потребители с 20-30 долара за хиляда куб.м. през 2010 година. През лятото Медведев заяви, че средногодишната износна цена на газа през 2009 година ще надвиши 280 долара за хиляда куб.м. През 2008 година стойността на газа изнасян от Русия беше 400 долара за хиляда куб.м.Фокус
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 8