Медведев проведе съвещание за развитие на военнопромишления комплекс

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Медведев проведе съвещание за развитие на военнопромишления комплекс

Новое сообщение Фокус » 26 окт 2009, 22:33

Руският президент Дмитрий Медведев днес проведе съвещание за развитие на военнопромишления комплекс.

Той изрази недоволство от темповете на модернизиране на военнопромишления комплекс в страната. „През последните години се изразходват големи средства за модернизирането и за развитието на отбранително-промишления комплекс. Според мен резултатите до момента не са високи. За съжаление, продължава политиката на „замазване на дупките”, целите за изпреварващо технологично превъоръжаване на отрасъла не са постигнати”, каза Медведев.

В тази връзка той предложи да се приеме съответна Федерална целева програма. По неговите думи мероприятията по структурното обновяване на руската армия трябва да завършат след две години. След това ще дойде ред на техническото превъоръжаване на армията и на флота.

Медведев заяви, че от качеството на въоръжението, от качеството на военната промишленост зависи живота на руските войници и офицери. „От качеството на въоръжението, от качеството на военната промишленост зависи живота на нашите войници и офицери, особено в условия на конфликти. И ако бъдем превъзхождани по характеристики на въоръжения, нито една стратегия няма да може да ни помогне”, каза Медведев и добави:

"В никакъв случай не трябва да допуснем да бъдем изместени от международния пазар за въоръжения. Това ще накърни репутацията на руското оръжие, а и тази на нашата страна. В момента в това отношение всичко е наред, нашето оръжие по цял свят се възприема като ефективно и като много надеждно”.Фокус
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Tbot и гости: 13