Медведев ще предложи нови поправки в избирателното законодателство

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Медведев ще предложи нови поправки в избирателното законодателство

Новое сообщение Время новостей » 28 окт 2009, 04:08

Президентът на Русия Дмитрий Медведев вчера формално закри политическия скандал, който започна след огласяването на официалните резултати от местните избори на 11 октомври и доведе до това, че обикновено „послушната” парламентарна опозиция за известно време напусна заседателната зала на Държавната дума (долната камара на руския парламент) в знак на протест срещу нарушенията на избирателното законодателство. Държавният глава най-накрая се срещна с председателя на ЦИК Владимир Чуров като тази среща бе мероприятие, призвано да завърши скандалната епопея, пише „Время новостей”.

Наистина самият президент анонсира продължение на този сюжет, заявявайки, че има намерение да включи в своето послание до Федералното събрание на Русия редица предложения, относно електоралното законодателство, които трябва да бъдат взети под внимание от ЦИК.

Недоволните от резултатите от гласуването, проведено на 11 октомври, партии искаха оставката на Чуров, а източници в администрацията на руския президент даваха да се разбере, че Медведев не желае да се среща с него именно заради многобройните проблеми, възникнали на последните избори. Сега може да се смята, че състоялата се беседа напълно реабилитира Чуров, коментира изданието.Время новостей
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 10