Ускорена ваксинация

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Ускорена ваксинация

Новое сообщение Время новостей » 30 окт 2009, 04:13

Епидемията от свински грип се разпростира в Русия, взимайки нови животи, съобщава в-к „Время новостей”. За смъртни случаи вече се чува ежедневно. Вчера в Красноярск е починала 39-годишна жена, която в продължение на седмица тежко боледуване така и не е потърсила лекарска помощ. Роднините са повикали „Бърза помощ”, когато състоянието й вече било критично. Според епидемиолози бързото протичане на заболяването и склонността към самолечение на руснаците създават предпоставки за смъртта дори на млади и здрави хора, на които медицината може лесно да помогне.

„Дойде моментът, в който хората, частните лица, а не държавата, трябва да помислят за здравето си”, коментира академик Олег Киселев от Руската академия на медицинските науки.

Според експерти в момента в Русия от опасното заболяване ежедневно се заразяват около 500 души, а когато епидемията достигне своя пик към края на ноември и през декември тази цифра може да достигне 5 хил. души дневно.

Вчера заместник министъра на здравеопазването и социалното развитие Вероника Скворцова обяви, че заради усложняването на ситуацията кампанията по ваксиниране на населението ще бъде преместена по-рано във времето. Така първите граждани ще бъдат ваксинирани още на 9 ноември, вместо в началото на декември, както предвиждаше досегашния план.Время новостей
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 28