Дейвид Милибанд пристига на посещение в Москва

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Дейвид Милибанд пристига на посещение в Москва

Новое сообщение Интерфакс » 01 ноя 2009, 03:55

Британският министър на външните работи Дейвид Милибанд пристига на двудневна визита в Москва, предаде Интерфакс.

По-рано говорителят на руското министерство на външните работи изрази надежда, че предстоящата визита на Милибанд ще придаде позитивен импулс в отношенията между Москва и Лондон.

„Можем с удовлетворение да констатираме, че в последно време в руско-британските отношения се забелязва определена позитивна динамика, активизираха се политическите контакти. Надяваме се, че предстоящата визита на г-н Милибанд ще позволи да укрепим тази тенденция,” заяви Нестеренко.

Той точни, че още в първия ден на посещението на британския първи дипломат е планирана среща с руския му колега Сергей Лавров.

„Преговорите ще продължат в понеделник, 2 ноември,” добави Нестеренко.

Предстоящата визита на Милибанд ще бъде първото за последните пет години посещение на британски официален представител от такъв ранг в Русия. Отношенията между Москва и Лондон се влошиха рязко през 2006 г. след убийството в Лондон на бившия офицер от Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) Александър Литвиненко. За него британските власти обвиняват руския гражданин Андрей Луговой.

Великобритания нееднократно отправяше страна искане към руската за екстрадиране на Луговой, но получи отказ. След това Лондон реши да замрази сътрудничеството с Русия в някои сфери, като борбата с тероризма и затегна условията за издаване британски визи за руски чиновници.Интерфакс
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 84