Путин призова Украйна към дисциплина

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Путин призова Украйна към дисциплина

Новое сообщение Взгляд » 11 ноя 2009, 22:49

Руският премиер Владимир Путин заяви по време на срещата си с австрийския канцлер Вернер Файман, че преговорите с Виена за „Южен поток’ трябва да приключат в кратки срокове. Според Путин една от причините е, че газопроводът, който заобикаля Украйна, ще направи западната съседка на Русия по-дисциплинирана във връзка със своевременното заплащане за доставката на газ. Експертите са съгласни с Путин – много от проблемите с транзита на руското синьо гориво са свързани именно с това, че липсва алтернатива на държавата на Виктор Юшченко, коментира вестник „Взгляд”.

Газопроводът „Южен поток” с мощност 63 милиарда куб. метра годишно трябва да заобиколи нестабилната транзитна страна Украйна от юг. Предполага се, че тръбопроводът ще бъде изграден от Джубги до крайбрежието на България по дъното на Черно море, след което ще се раздели на две до Италия и Австрия. Строителството на газопровода с обща стойност 25 милиарда евро трябва да приключи до 2015 година.

Засега не е определен срок за началото на строежа, въпреки, че в края на месец октомври Путин заяви, че изграждането на „Южен поток” ще започне по-рано от това на „Северен поток” – газопроводът по дъното на Балтийско море от Русия до Германия.Взгляд
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2