Русия и ЕС приеха енергиен меморандум

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия и ЕС приеха енергиен меморандум

Новое сообщение Коммерсантъ » 17 ноя 2009, 03:45

Министърът на енергетиката на Русия Сергей Шматко и еврокомисарят по енергетиката Андрис Пиебалгс подписаха меморандум за механизъм за ранно предупреждение в сферата на енергетиката в рамките на енергийния диалог между Москва и ЕС. По думите на Шматко и Пиебалгс с този документ страните най-накрая ще успеят да осигурят безпроблемното снабдяване с енергийни ресурси на Европа. В същото време от меморандума не става ясно как ще стане това, коментира вестник „Коммерсантъ”.

По данни на изданието Русия и ЕС обмислят разработването на конвенция за урегулиране на отношенията в сферата на енергетиката.

Москва и Брюксел подписаха меморандума преди установения по-рано срок. Първоначално се предполагаше документът да бъде подписан в присъствието на руския президент Дмитрий Медведев на срещата ЕС-Русия, която ще се проведе утре в Стокхолм.

Шматко посочи, че меморандумът е подготвян в продължение на две години, като с негова помощ ще бъде осигурено не само устойчивото енергийно снабдяване на Европа, но и предупреждение и оперативно реагиране в случай на възникване на заплаха от извънредна ситуация.Коммерсантъ
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: MailRu [Bot] и гости: 27