Националният антитерористичен комитет на Русия разследва инцидента с „Невски експрес”

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Националният антитерористичен комитет на Русия разследва инцидента с „Невски експрес”

Новое сообщение РИА Новости » 28 ноя 2009, 08:57

Административни и издирвателни мероприятия се провеждат в момента в Тверска и Новгородска област във връзка с дерайлирането на „Невски експрес”, съобщиха за РИА Новости от федералния оперативен щаб на Националния антитерористичен комитет на Русия (НАК).

На 27 ноември НАК е задвижил оперативните щабове в двете области във връзка с катастрофата на пътническия влак по линията Москва-Санкт Петербург. Щабовете организират сили и средства за ликвидация и минимизация на последствията от инцидента, оказване на неотложна медицинска помощ и евакуацията на пострадалите.

„Оперативните щабове координират дейността на службите за бързо реагиране и органите на реда по организацията на комплекс от административно-режимни и оперативно-издирвателни мероприятия и други необходими мерки в района на произшествието и в двете области с цел установяване на причините за катастрофата,” казаха още от НАК.

Към мястото на инцидента са изпратени спешно необходимите сили и средства на централните подразделения на министерството на извънредните ситуации, на здравеопазването и на транспорта, МВР и Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ).РИА Новости
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5