Русия и НАТО постигнаха консенсус

RuBo@rd BG

Модераторы: more, bot, translate

Русия и НАТО постигнаха консенсус

Новое сообщение Независимая газета » 04 дек 2009, 09:15

Днес в Брюксел ще се състои първото от войната в Южна Осетия насам заседание на Съвета Русия-НАТО на равнище външни министри, съобщава руският вестник „Независимая газета”.

В рамките на това мероприятие страните ще обсъдят състоянието на отношенията между Русия и НАТО, а също и възможностите за разширяване на сътрудничеството в различни области. В навечерието на преговорите на министрите в белгийската столица руският посланик в НАТО Дмитрий Рогозин съобщи, че работата на Съвета, нарушена във вторник от действията на канадската делегация, е върната в конструктивното русло.

По неговите думи, преговорите по доработването на програмните документи за министерската среща на Съвета са били успешно приключени.

По-рано тази седмица Рогозин съобщи, че канадската делегация е блокирала приемането на документите за предстоящото заседание на Съвета. При това той също ясно заяви, че в НАТО все още има групи, които и в момента живеят с манталитета на Студената война и не възприемат Русия като партньор.Независимая газета
 

Вернуться в Новини на български

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 21